dinsdag 20 juli 2010

18 juli 2010 Dag 6

Vanmorgen liep de wekker om 7 uur af. Het is dan wel vakantie, maar we willen ook volop van de dagen genieten, dus uitslapen is er nu even niet bij. Eerst even lekker warm gedouched, want het was erg koud op de kamer. De thermostaat van de Airco was stuk, waardoor we het niet uit konden zetten. Dit bij de receptie doorgegeven en vandaag is er een nieuwe thermostaat geplaatst. De Airco wil nog steeds niet uit, maar het is nu niet meer zo koud. Eerst nog even een was gedraaid in de laundry van het hotel. Je kunt hier ook je was laten doen, maar dan was ik ongeveer honderd dollar kwijt. Kun je net zo goed nieuwe kleren gaan kopen. Dus zelf maar een uurtje vakantietijd ingeleverd. Het moet alleen nog even gestreken worden, maar dat kan later nog wel. Om 10 uur was de was gedaan, de tas ingepakt en op naar “Magic Kingdom”.
Vanaf de parkeerplaats met de “ferry” naar de entree gegaan. Hier een uitgebreide tassencontrole door een overdreven lollige meneer. Direct naar de “guest services” gelopen voor een “Guest assistance kaart”. Hiermee kun je bij alle attracties via een speciale rolstoelingang naar binnen. Het garandeert niet dat je meteen aan de beurt bent, maar bij de meeste attracties kun je meteen instappen. Er staan ook bij iedere attracties medewerkers om je te helpen. Ze brengen zelfs je rolstoel naar de uitgang als die niet hetzelfde is als de ingang.
We zijn begonnen bij Adventureland: The magic carpets of alladin, Jungle cruise en Pirates of the caribbean. Daarna Frontierland: Splash Mountain en Big Thunder Mountain Railroad. In deze laatste ben ik ook meegeweest. Hij was best wel erg schokkerig waardoor mijn maag meteen ging protesteren. Voor mij dus geen wilde/snelle attracties meer. Hinny en Dani gingen meestal met z’n 2en en Ina paste op de rolstoel en tas.
Op Liberty Square de Haunted Mansion gedaan. Dit vond Dani veel te sloom. Richting Fantasyland. Hier in Peter Pan’s flight en Dumbo the flying elephant. Als laatste naar Tomorrowland. De speedway 3x en Space Mountain 2x gedaan.
En als Hinny en Dani een attractie voor de 2e keer doen, dan gaat het mis. We stonden in de rij bij Space Mountain. Technische storing. Gelukkig was het na 5 minuten verholpen en konden we alsnog instappen.
Om 5 uur begon het een beetje te regenen en om half 6 kwam het met bakken naar beneden. Tijd om wat souvenirs te kopen. De regen was na een half uurtje weer voorbij.
Na het eten nog één keer naar Big Thunder Mountain Railroad. Een half uur in de rij gestaan en je raad het al: technische storing. Het was ook meteen afgelopen, de attractie werd gesloten en iedereen moest eruit.
Toen zijn we naar “Main Street” gelopen. Het was hier erg druk. Het vuurwerk begon om 9 uur. Volgens een medewerker kon je het vuurwerk overal vandaag zien. Wij dachten een mooi plekje gevonden te hebben op de brug links van het kasteel. Kwam het meeste vuurwerk achter het kasteel vandaan. Zat er net een hele grote boom voor. Maar ondanks dat was het heel mooi om te zien. Er waren hele harde dreunen bij en mooi siervuurwerk. Ook veranderde het kasteel iedere keer van kleur.
De parade van 10 uur hebben we niet meer afgewacht. Het was zo druk en Dani was al heel erg moe. We zijn meteen doorgelopen naar de uitgang. Waarschijnlijk zijn er nu een aantal mensen die onze rolstoel vervloeken, want we hebben aardig wat mensen “geraakt” onderweg. Maar ja, er was ook geen doorkomen aan. Uiteindelijk met de monorail naar de parkeerplaats teruggegaan. Snel naar het hotel gereden en gaan slapen. Koffers weer inpakken en morgen naar Aquatica en dan door naar Tampa. Dinsdag is Bush Gardens aan de beurt.

1 opmerking:

  1. Nou, daar moet je je maar gewoon niks van aantrekken hoor, vaak is het zo ontzettend druk dat je geen andere mogelijkheid hebt dan "aanrijden".
    Maar wat een heerlijke dag hebben jullie achter de rug zeg!

    BeantwoordenVerwijderen