vrijdag 11 juli 2014

Dag 4: 10 juli 2014 Kennedy Space Center


Vanmorgen vroeg op pad zodat we niet zo laat bij het Kennedy Space Center zullen zijn. Nog voor 10 uur zijn we er. We lopen eerst wat rond en kopen wat souvenirs in de shop. Onderweg naar de bustour komt er een astronaut voorbij de net een fotoshoot gaat doen. Wij zijn als 2e aan de beurt dus we maken een paar mooie foto's.
Dan naar de bus. Daar wordt eerst nog een foto van ons drietjes gemaakt die we na de tour kunnen kopen. De tour duurt ongeveer 40 minuten. Kun je nagaan hoe groot het daar is. We komen langs verschillende plaatsen de allemaal iets te maken hebben met de lanceringen. We stoppen na 40 minuten bij een grote hal voor een film. Ook hangt daar een Apollo aan het plafond, heel indrukwekkend allemaal. Het is inmiddels half één en we eten daar ook een broodje. Daarna gaan we met de bus weer terug naar het bezoekerscentrum. Dit is een ritje van een kwartier. Onderweg in de bus geeft de chauffeur veel informatie en worden er filmpjes vertoont.
Als we uit de bus stappen kunnen we meteen de foto zien die ze van ons gemaakt hebben. Omdat we niet vaak met z'n drietjes op de foto staan en deze goed gelukt is kopen we het.
Atlantis is de volgende stop. Hier worden ook weer filmpjes vertoond en hangt de Atlantis in de hal. Hier kun je ook de landing van de Atlantis na doen op een glijbaan. Ondanks dat er gezegd wordt dat je rechtop moet zitten glijdt Dani toch naar rechts en brandt daarbij zijn arm. De First Aid wordt dus onze volgende stop. Dani z'n bloeddruk en temperatuur wordt gemeten en zijn arm wordt gekoeld en ingesmeerd en verbonden. Lijkt wel weer stoer zo'n wit verband om je arm.
Daarna kijken we nog een 3D film in het Imax theater. Heel indrukwekkend om te zien hoe het allemaal tot stand komt. Inmiddels is het 4 uur geweest en vinden we het wel genoeg geweest. Het was ook erg warm vandaag en Hinny zei de hele dag al dat een regenbuitje geen kwaad kon. Nou dat hebben we geweten.

Na ongeveer een half uur onderweg te zijn barst het onweer los. Het regent zo hard dat we maar heel langzaam kunnen rijden. Er zijn zelfs auto's die aan de kant stoppen. Opeens klinkt er een hele harde knal waar we alledrie erg van schrikken. Die sloeg ergens goed in. Ook ontstaat er nu natuurlijk weer file en komen we langzaam dichter bij huis. Als we er bijna zijn is het even droog en stoppen we bij de Outback. Hier is het eten weer heerlijk. Tijdens het eten is er weer een hevige onweersbui en slaat het weer ergens in. Tegen de tijd dat wij klaar zijn met eten klaart het weer een beetje op, maar eenmaal in de villa volgt er nog flink wat onweer. We maken het niet te laat vandaag want morgen wil Dani graag naar Seaworld.

3 opmerkingen:

  1. Leuk! Kennedy Space Center wordt onze eerste uitstap in de vakantie, nu al zin in!
    Hoe ist met de patient?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo ziet er leuk uit kennedy space center.
    En wat een pech voor dani,hopenlijk valt mee.
    En heerlijk wezen eten bij outback staat boj ons ook hoog op het lijstje mmm
    Nog een paar dagen ,mogen wij ook weer!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super hè KSC? Gelukkig word je in US goed verzorgd als er iets gebeurt.
    Veel plezier in Seaworld vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen