vrijdag 18 juli 2014

Dag 11: 17 juli 2014 Homosassa State Park en Tarpon Springs

Vanmorgen ging om 7 uur de wekker. We ontbijten op de kamer en om half 9 zitten we in de auto. De rit naar Homosassa State Park duurt een kleine 2 uur. Onderweg stoppen er nog even bij de McDonalds voor een bakkie koffie en een sanitaire stop. Het park is gemakkelijk te vinden. Ligt gewoon aan de snelweg. Vanaf Clearwater 100 km snelweg met aan weerskanten winkels en bedrijven. Er lijkt geen einde aan de komen. En onze navigatie blijft maar zeggen dat we rechts aan moeten houden. Op een gegeven moment zijn we het zat en zetten we het geluid af.
Eenmaal aangekomen kunnen we vrijwel meteen met het bootje mee. De vrijwilligers van het park zijn volgens mij allemaal gepensioneerden maar erg vriendelijk. De tocht met het bootje duurt ongeveer een half uur. We zien onderweg schildpadden en zelfs een kleine krokodil.
Na het bootje kom je bij de ingang van het park waar je entree moet betalen. $ 13 per persoon. We lopen het park helemaal rond. Het is allemaal erg goed onderhouden. We zien zelfs een aantal Mannatees. Erg leuk. We maken nog een praatje met een vrijwilligster die in Duitsland is geboren. We eten nog een burger in de cafetaria en gaan dan met het trammetje weer naar de auto. Het was zeker de moeite waard.
De navigatie wordt ingesteld op Tarpon Springs. We parkeren hier de auto voor $ 2 en lopen het straatje in. Er zijn wat winkeltjes en restaurantjes in Griekse stijl. We eten bij Hellas. Dan zijn we lekker op tijd klaar met eten vandaag.
We rijden via de Alt 19 terug naar Clearwater Beach. Dit is een rustige weg en het gaat lekker vlot.
Terug bij het hotel gaan we nog met de Jolly Trolley bus. De chauffeuse heeft flink het gas erop. Dat vinden we niet zo prettig. We hadden er meer van verwacht. Ook de route valt tegen en er wordt geen informatie gegeven onderweg. We stappen bij Pier 60 uit. Hier betalen we $ 1 per persoon en mogen we doorlopen tot het eind van de pier. We maken mooie foto's van de zonsondergang.
Als het donker is stappen we weer in de bus (helaas dezelfde chauffeuse) en stappen bij het hotel weer uit. Hinny en Dani gaan nog even zwemmen ondanks dat het al 10 uur is en ik schrijf het blog.
De foto's van vandaag houden jullie nog tegoed. Het internet is hier erg langzaam dus foto's uploaden duurt erg lang. 
Morgen vervolgen we onze reis naar Fort Myers Beach. We zijn benieuwd hoe het appartement dat we daar hebben gehuurd eruit zien. Hopelijk daar snel internet zodat ik wat foto's kan plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten