zaterdag 26 juli 2014

Dag 19: 25 juli 2014

Onze laatste volle vakantiedag. We staan om 7 uur op. Ontbijten, laatste spulletjes inpakken en om half 9 zijn we onderweg. Onderweg naar Orlando willen we langs WildFloridaAirboats. Dat is een rit van ongeveer 4 uur. We willen deze rit door het binnenland van Florida doen. Dus niet via de snelweg. Onze TomTom wil echter via Tampa. Wij eerst de kaart erbij. We stellen de TomTom in via Venus. Dan is het ineens 20 minuten korter. Dat past ons ook veel beter. Het eerste half uur zitten we nog in de drukte van Fort Myers. Daarna wordt het rustiger op de weg. Na een uur houden we een sanitaire stop. Net op tijd blijkt achteraf. Na deze stop waren er ook niet veel mogelijkheden meer om te stoppen.
We rijden echt in de middle of nowhere. Af en toe staat er een hotel of restaurant, maar daar willen we liever niet stoppen. Ziet er niet al te uitnodigend uit.




Ook is er niet veel verkeer. Af en toe een vrachtwagen. Soms vind ik dat best een beetje eng en ben ik blij dat we weer op een drukkere weg uit komen. Toch is het een leuke route om te rijden. Zo zie je ook het "andere" Florida.

Net voor half 1 komen we aan bij het park.
Hinny en Dani willen wel de airboat ride doen, maar dat kan pas om kwart over 3. Wel een beetje laat, dus we kopen eerst alleen een kaartje voor het park. Toch willen Hinny en Dani graag dus ik ga toch kaartjes kopen voor de airboat. Blijkt de ride van een uur pas om kwart over 3 te kunnen, maar de ride van een half uur kan al om kwart voor 1. Kijk, dat past ons beter. We kunnen meteen doorlopen en binnen een kwartier zitten ze al in de boot.

De ride valt ze tegen. Billy Swamp in de Everglades vonden ze veel leuker. Die hebben ze  voorgaande jaren gedaan. Daar zie je ook dieren op de oevers staan. Dat is hier helemaal niet. Alleen een alligator hebben ze gezien en verder was het alleen een rit over een open watervlakte.
Na de airboat ride gaan we eerst wat eten. Daarna gaan we het park in. Dat is wel allemaal leuk aangelegd. Maar het is erg warm. Eigenlijk kun je dit beter 's morgens vroeg doen dan zijn de dieren wat actiever. Op de boardwalk over het moeras vind ik het best eng. Er kunnen ook slangen zitten. Aan de ene kant jammer dat we niks zien, maar ik ben er ook wel blij om. Enge beesten. 





















Tegen half 4 houden we het voor gezien en stellen we de navigatie in op het Holiday Inn Express & suites aan de International Drive in Orlando. Na een rit van ongeveer 40 minuten zegt de navigatie "bestemming bereikt", maar we zien het hotel helemaal niet. Bij de volgende kruising keren we om en op het moment dat de navigatie zegt "bestemming bereikt" draaien we een zijstraat in en kijken om ons heen. Dan zien we ineens het reclame bord langs de weg. We draaien bij het bord een smal straatje in en komen dan bij het hotel. Staat dus achter 2 hoge gebouwen en kun je vanaf de weg dus helemaal niet zien. Lekker handig.
Ik ga naar binnen om in te checken. Blijkt de kamer nog niet klaar te zijn. Ik accepteer dat niet, want het inchecken is vanaf 3 uur en het is inmiddels al half 5. Het had dus allang klaar moeten zijn. De receptioniste belt met de housekeeping en die gaan meteen kijken hoe ver ze zijn. Na 5 minuten blijkt de kamer toch klaar te zijn. Ik laat nog even mijn membership kaart IHG zien en vraag of ze nog iets extra's kan doen. Het ontbijt zit al bij de prijs in, dus daaraan kan ze niets doen. Ik krijg 500 extra punten van haar. Die accepteer ik dus maar. Komt onze gratis overnachting waar je ongeveer 12000 punten voor nodig bent weer een stapje dichter bij.

We krijgen kamer 505 op de 5e verdieping. We laden al onze bagage op een kar en gaan naar onze kamer. Deze ziet er goed uit. De bedden zijn leuk opgemaakt. En alles is keurig schoon.
Ik probeer alvast online in te checken op onze vlucht voor morgen, maar dat is nog niet mogelijk. Na het eten maar weer proberen. Onderweg op 850 meter voor het hotel had ik een Black Angus steakhouse gezien. Daar zijn we nog nooit geweest dus daar gaan we eten vanavond. We lopen hier op ons gemak heen. We krijgen meteen een tafel toegewezen. Onze serveerster heeft er echter niet zoveel zin in vanavond. Ze is wat kort af en de borden worden bijna op tafel gesmeten. Ze neemt niet echt de tijd voor haar klanten. Het eten valt ons ook wat tegen. Het is niet het lekkerste wat we hebben gehad deze vakantie. Ook het afrekenen duurt erg lang. Ze blijft zeker een kwartier weg met onze creditcard. Op de rekening staat meteen al 15% tip dus daar kunnen we niet onderuit, maar een extraatje zit er niet in.
Na het eten lopen we nog wat langs de winkeltjes en kijken nog even bij de Sling Shot. Daar krijg je mij dus echt niet in. Dani zou wel graag willen, maar dat doen we maar niet.

Als we bijna bij het hotel zijn gaat ze zon net onder. Dit geeft weer een mooi gekleurde lucht.

Eenmaal terug in het hotel kunnen we wel inchecken bij AerLingus en gaan Dani en ik naar beneden om de boarding passen te printen. Daarna  gaan Hinny en Dani nog eventjes zwemmen en schrijf ik het blog.
Morgenochtend moeten we om 11 uur het hotel verlaten. Dan hebben we nog tot ongeveer 5 uur om naar het vliegveld te gaan. Hoe we de middag gaan doorbrengen weten we nog niet. Daar slapen we nog een nachtje over.

5 opmerkingen:

  1. Wat kunnen jullie terugkijken op een supervakantie! Goede reis terug! Nu is het dus onze beurt :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's gemaakt, jammer dat de airboat-ride tegenviel. Goede reis naar huis vandaag, jullie kunnen terug kijken op een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer van de airboattour en het eten. Hele fijne dag vandaag, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas zit het e al weer bijna op voor juliie.
    Maar wel een super reos gehad,
    Alvast een goede terug reis..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat gaat de tijd toch snel...alvast een goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen