maandag 7 augustus 2017

Dag 18: 6 augustus 2017 van New Orleans naar Panama City Beach

Om 6 uur gaat de wekker vanmorgen. We willen vroeg op pad. Ontbijten doen we in het hotel. We laten de auto voorrijden door de Valet Parking en om kwart over 8 zitten we in de auto. Inmiddels regent het alweer behoorlijk hard. Eerst moeten we nog even tanken. We stellen de TomTom in op het eerste tankstation op de route. Na het tanken moeten we een blokje om om weer op de snelweg te komen. Onder een viaduct zien we een heel tentenkamp met zwervers. Snel door rijden maar. In New Orleans hebben we erg veel zwervers in de straten gezien.

Eenmaal op de snelweg begint het weer heel hard te regenen. De ruitenwissers op vol en dan nog zie je haast niks. Maar weer wat langzamer rijden dan. Het duurt meestal een paar minuten en dan regent het weer wat minder hard. Deze buien hebben we ongeveer een uur. Dit kost natuurlijk wel extra reistijd, maar veiligheid voor alles.



Gelukkig rijden we de zon tegemoet. We maken onderweg wat foto's vanuit de auto.
Lunchen doen we in Orange Beach bij The Gulf. Het is een leuke strandtent aan een heel mooi strand.












Voor $2,75 mogen we door het tolpoortje.














Wel een mooi systeem hier. Je krijgt een apparaatje met een nummer mee. Die leg je op de blauwe mat die op de tafel ligt. Zo kan de bediening je traceren en de bestelling brengen.




Na de lunch rijden we over de grens van Alabama en Florida. Flora-Bama. Deze strandtent staat precies op de grens. We stoppen niet. Je moet entree betalen om aan het strand een foto te kunnen maken.






Net voor Destin zien we witte zandduinen. Ziet er heel apart uit.




Uiteindelijk zijn we pas net na 5 uur bij ons hotel. Het Days Inn in Panama City Beach. Hier hebben we een appartement geboekt. We kunnen kiezen voor de begane grond of de 3e etage. Op de begane grond heb je een patio waar iedereen langs loopt en op de 3e etage heb je een eigen balkon. We kiezen voor het laatste en hebben een geweldig uitzicht.





Nadat we de bagage naar de kamer (nummer 309) hebben gebracht gaan we nog een uurtje naar het zwembad en naar het strand. We kijken op ons balkon nog even naar de zonsondergang en gaan pas rond 8 uur wat eten. Vanavond is dat bij TGI Friday. Het smaakt weer erg lekker. Na het eten halen we nog wat boodschapjes bij de Publix en de Dunkin Donuts.





Morgen gaan we naar Schipwreck waterpark even verderop.

1 opmerking:

  1. Wat een water kn er vallen zeg!
    Goede keuze voor de 3e verdieping want wat een geweldig uitzicht hebben jullie zo.

    BeantwoordenVerwijderen