donderdag 3 augustus 2017

Dag 14: 2 augustus 2017 van Vicksburg naar Natchez

Om 7 uur sta ik al op de loopband in de fitness ruimte. Moet natuurlijk wel een beetje in vorm blijven. De straten hier zijn niet geschikt om te gaan hardlopen. Er zijn geen voetpaden en het verkeer rijdt best wel hard.

We ontbijten in het hotel en rond half 10 zitten we in de auto op weg naar Port Gibson. Het is inmiddels gaan regenen. Dat is wel jammer want we hebben een buitenactiviteit op het programma staan. We gaan naar Gulf Military Park. We melden ons bij het museum. Voor $ 4 p.p. en Dani voor $ 1 mogen we het park bezoeken. We krijgen een plattegrond mee.





Als eerste bezoeken we het museum en naastgelegen gebouwen. Daarna rijden we met de auto de aangegeven route langs een Spanish House, een water Mill, een Church en we beklimmen de uitkijktoren. Ondanks de regen is het leuk om te zien. Ik heb zoveel mooie foto's, maar ik probeer de mooiste hier te plaatsen zodat jullie een goed beeld krijgen van wat er hier te zien is.






















We rijden naar de oever van de Mississippi. De stroming is erg sterk. Mooi om te zien. Daarna rijden we nog naar een fort. Oftewel dat had een fort moeten zijn, maar wij zagen alleen wat stenen. Wel stond er ineens een heel groot Edelhert voor ons. Hij bleef heel stil staan. Toen we het autoraam open deden om een goede foto te maken liep hij snel weg.






Daarna rijden we een heel stuk over een smal weggetje door het bos, maar we zien geen wilde dieren meer. We komen uiteindelijk in Port Gibson weer uit. Hier houden we nog even snel een plaspauze voordat we verder rijden naar Natchez.


We komen te vroeg aan bij het Deveraux Shields House en kunnen nog niet inchecken. We gaan dan eerst maar even lunchen bij Magnolia Grill aan de oever van de Mississippi. 



Als we weer bij het Deveraux Shields House aankomen krijgen we een kamer toegewezen in Aunt Clara's Cottage aan de overkant van de weg. Het is een mooi oud huis. Precies wat we hier wilden.





We brengen alle bagage naar binnen en gaan lekker buiten zitten op de veranda. Het is inmiddels droog en heerlijk weer. Niet te warm zo'n 25 graden.


Tegen 5 uur gaan wandelen. Richting Main Street en dan langs de rivier weer terug naar ons B&B.
Er staan hele leuke oude huizen hier in de buurt, maar er is ook veel verval. Ook hier maak ik weer veel mooie foto's.





















Voor het eten gaan we naar Applebee's. De mannen gaan voor een steak en ik neem een nieuw gerecht. Kip met mozarella. In plaats van aardappelpuree vraag ik zoete aardappel. Dit is nog niet zo gemakkelijk, maar uiteindelijk kan het tegen bijbetaling. Echter bij het afrekenen staat de toeslag niet op rekening. 



Als we weer thuis zijn gaan we nog even lekker buiten zitten op de veranda en werk ik het blog bij.
Morgen gaan we Natchez verder bekijken.


2 opmerkingen: