zondag 6 augustus 2017

Dag 17: 5 augustus 2017 New Orleans

We beginnen de dag met een ontbijt in het hotel. Hoewel we het hier niet bijgeboekt hebben zit het er toch gratis bij. En het is een prima ontbijt. Eigenlijk was het de bedoeling om met een rondje hardlopen te beginnen, maar ik heb nog steeds spierpijn van de heuveltraining in Natchez. Dus we slaan even een paar dagen over. 

Na het ontbijt, rond half 10 gaan we op pad. We lopen naar de rivier en gaan linksaf helemaal tot het eind. Daar ligt de Natchez. We hadden eigenlijk op de planning om een river cruise te doen, maar we hebben er eigenlijk alle drie geen zin in. Het kost € 32 per persoon. Dus dan moet je het ook wel leuk vinden. We slaan deze dus over.





























We lopen het French Quarter in en struinen tot een uur of 2 door de straatjes. Af en toe nemen we even pauze in een bar of bij de Starbucks. Er is veel muziek op straat en bij het park. Erg gezellig.







Dani vond deze hoed wel mooi, maar $ 50 is wel erg veel geld voor een strooien hoed.






Ze lopen hier gewoon op pantoffels buiten bij 30 graden.






Het wagenpark van de plaatselijke politie.







Bij bovenstaande bar wilden we een colaatje gaan drinken en dan boven zitten, maar dat mocht niet omdat Dani nog geen 21 jaar is. Was wel jammer, want vanaf daar kun je heel mooi mensen kijken.







Zoals te zien is op de laatste foto wordt het om 2 uur ineens heel donker. We besluiten om terug te lopen naar het hotel om even te rusten. We kopen nog snel wat te drinken bij de Walgreens. Inmiddels regent het al behoorlijk. De laatste 100 meter komt het met bakken naar beneden en er is geen plaats om te schuilen. We komen doorweekt aan bij ons hotel. Gelukkig hebben we daar droge kleren. Als we op de kamer zijn begint het ook te onweren, dus we zijn blij dat we vroegtijdig binnen zijn. We krijgen zelfs noodmeldingen op de telefoon dat het tot 8 uur gevaarlijk is buiten. De straten zijn overstroomd. Uiteindelijk krijgen we zelfs meldingen dat er tot 11 Pm gevaar dreigt.



Als het weer droog is gaan we weer op pad. We lopen naar hetzelfde restaurant als gisteravond. Mother's Restaurant. Daar heeft Hinny gisteren the most famous baked Ham gehad en dat wil Dani vanavond graag eten. Hinny gaat vanavond voor de zaterdagavond special. Chicken met dirty rice. Ik neem een salade met gegrilde kip. Het smaakt allemaal weer prima.



Na het eten lopen we nog even naar de Outlet Collection Riverwalk. Veel winkels zijn al dicht. Zullen wel weinig klanten hebben gehad na de overstromingen van vanmiddag. Dani koopt nog een paar teenslippers bij de GAP. Van $ 7,99 voor $ 2,59. Dat zijn nou leuke koopjes.

Voor morgenochtend staat de wekker op 6 uur. We willen vroeg vertrekken. De rit naar Panama City Beach is ongeveer 500 km. We willen een stukje langs de kust rijden, dat kost extra tijd. En er is weer slecht weer voorspeld. Dus even afwachten hoe het allemaal gaat lopen morgen. 

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij hangt er een heel gezellig sfeertje daar op straat.
    Wat een regen kan er vallen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er allemaal gezellig uit daar!! Zou die kant ook graag eens willen zien.

    BeantwoordenVerwijderen