vrijdag 4 augustus 2017

Dag 15: 3 augustus 2017 Natchez

Gisteravond hebben we gezien dat er een mooi wandelpad langs de rivier is. Vanmorgen om kwart over 7 staan Hinny en ik buiten om een rondje te gaan hardlopen. Dani blijft nog lekker in bed. We lopen een mooi stuk langs de rivier, met 2 steile heuvels op de route. Probleem is dat we deze ook weer terug moeten. Ik voel de rest van de dag mijn bovenbenen. Was een erg pittige heuveltraining van 7 km.



Als we terug zijn gaan we meteen douchen. We hebben nog een kwartier tot het ontbijt begint om half 9. Het ontbijt wordt geserveerd door 2 dames. We krijgen fruit, scrambled eggs, een hamburger, french toast (smaakt naar appeltaart). Vooral dit laatste is erg lekker.


Na het ontbijt was ik nog snel even de hardloopkleding. Die mag op een waslijntje achter het huis.

We rijden naar het Visitor Reception Center. Halverwege kom ik erachter dat ik de fotocamera vergeten ben. Dus weer terug. Gelukkig is het maar 5 minuten rijden. 



Bij het Visitor Reception Center vragen we naar de Open Air Tours. De dame die dat doet kan ieder moment terug zijn. We lopen even rond in het winkeltje en een minuut of 10 later komt Sally ons ophalen voor de tour.






















De rit duurt ongeveer een uur. Ze stopt bij verschillende huizen en vertelt ons de historie van die huizen. We zijn het meeste natuurlijk allang weer vergeten, maar het was er leuk om te doen. De rit kost $ 20 per persoon en voor Dani $ 16. 

Inmiddels is het al weer erg warm geworden. Geen regen vandaag. Het is lunchtijd, maar we hebben alledrie geen trek in eten. We stoppen bij de Dairy Queen voor een sunday ijsje. 

Vervolgens rijden we naar Longwood. De entree is hier $ 18 per persoon en voor Dani $ 12. Longwood is een achtvormig huis. Eerst door de oorlog en later door geldgebrek is het huis nooit afgebouwd. Het keldergedeelte is het woonhuis. De verdieping had eigenlijk het woonhuis moeten worden, maar zover is het nooit gekomen. De gids verteld ons de geschiedenis van het huis. Het is wel wat langdradig maar erg leuk om te zien.


























Hierna gaan we even terug naar onze B&B om wat te rusten. We drinken en eten wat. Rond een uur of  half 5 gaan we weer wandelen. We lopen eerst langs Stanton Hall. Dit huis kan je ook bezoeken, maar dat doen we niet. We maken alleen foto's van de buitenkant. Daarna lopen we verder naar Main Street om wat te gaan eten bij Biscuits & Blues. Na het eten lopen we via de rivier weer terug.


















Weer terug bij Aunt Clara's Cottage gaan we weer lekker buiten op de veranda zitten. Het is heerlijk weer. Ik zoek de foto's uit en schrijf het blog voor vandaag. Morgen kunnen we rustig aan doen. Het ontbijt is weer om half 9. Daarna gaan we naar New Orleans. Onderweg willen we de Whitney Plantage gaan bezoeken.








1 opmerking:

  1. Wat een geweldig mooie gebouwen staan er.
    Petje af voor jullie sportieve actie's en dan helemaal zo vroeg in de ochtend!
    Leuk morgen New Orleans, staat op mijn verlanglijstje dus ik lees graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen