zondag 26 augustus 2012

Dag 13. 25 augustus 2012 vervolg

Dani maakte vanmiddag een opmerking over 5 dagen eerder naar huis en dan nu 5 uur vertraging. Aan de ene kant pech maar ook geluk dat het "maar" 5 uur vertraging was.
Wij hadden er nog niet bij stil gestaan totdat er werd omgeroepen dat we een bon kregen voor de verzorging vanwege de vertraging. We kregen per persoon een bon voor $ 7 te besteden voor eten en drinken.
Toen ging mij een lichtje branden. Vertraging? Vergoeding? Meteen even een formulier gevraagd. Blijkt dat je bij een vertraging van meer dan 4 uur op een vlucht van meer dan 3500 km per persoon € 600 vergoeding kan krijgen.
Dat zou dan echt geluk bij een ongeluk zijn. Dan hebben we in ieder geval ons geld voor de terugvlucht weer terug en had Dani het met zijn woorden vanmiddag bij het rechte eind.
Morgen als we weer thuis zijn meteen de vergoeding aanvragen.

4 opmerkingen:

  1. Reken er niet te veel op dat je iets terug krijgt, mijn nichtje heeft vorig jaar 1 hele dag vertraging gehad, maar de US luchtvaartmaarschapp. zijn daar niet van onder de indruk. Is dan ook niet gelukt.
    Beterschap!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel vervelend wanneer je niet lekker bent, ... dan ook nog vertraging !!
    Hopelijk valt de verdere terug reis mee !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sluit me aan bij Yvonne, wij hebben ook ooit eens meer dan 24 uur vertraging gehad met United, we kregen niets, EU-claim begon er niet eens aan. Kijk maar eens op het Florida forum. Beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn vriendin heeft ooit wel een vergoeding gekregen en dat terwijl ze ook een bon voor eten en een hotel had aangeboden gekregen. Ze kreeg inderdaad een aardig bedragje terug rond de 500 per persoon. Het is wel zo dat als je vlucht vertraging heeft door weersomstandigheden dat de regels anders zijn. Zij had een defect in de motor.
    Sterkte trouwens! Ik hoop de de vlucht een prettige is en dat je weer snel in je eigen omgeving bent.
    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen