zondag 14 augustus 2011

Dag 20 zaterdag 13 augustus 2011

Volgens planning om 7 uur geland in Düsseldorf. We moesten wat lang wachten op de rolstoel. Dit had wel als voordeel dat toen we bij de bagageband aankwamen onze koffers er net waren.

Er stonden ongeveer 8 douanebeambten. Gelukkig toonden ze geen interesse in onze bagage. We knepen ‘m best wel met 2 I-pads, 2 paar Uggs, hardloophorloges, hardloopschoenen en een tas vol merkkleding. We zaten ver over het toegestane invoerbedrag heen. We hadden bijna 25 kilo meer bagage dan op de heenweg.

De auto weer opzoeken op P1. Hij stond nog op hetzelfde plaatsje als waar we hem bijna 3 weken geleden hadden achtergelaten. Nu maar hopen dat het parkeergeld niet betaald hoefde te worden. Met onze gehandicapten parkeerkaart in de aanslag op naar de slagboom om uit te rijden. Hier op het knopje HILFE gedrukt. Gezegd dat we een behindertenausweis hebben en dat we graag wilden uitrijden. Er kwam een medewerker aan werd er gezegd. En inderdaad na een minuut of 3 kwam er iemand aan. Het nummer van de gehandicapten parkeerkaart werd genoteerd op het parkeerkaartje en we konden gratis uitrijden.

Onze tomtom had natuurlijk ook last van een jetlag en wilde niet meteen overschakelen naar de Europese wegen. Als je de parkeergarage van het vliegveld uitrijdt zit je meteen al op de snelweg en heb je ook geen gelegenheid meer om even langs de weg te gaan staan. Dus maar de snelweg richting Oberhausen genomen. Dit kwam ons bekend voor. Na een minuut of 10 op de eerste de beste parkeerplaats maar even gestopt. Uitgestapt en gewacht tot de tomtom de sateliet had gevonden. Gelukkig lukte dit nu wel meteen. We zaten op de goede weg.

Echter bij Oberhausen belanden we in de file. We stonden soms echt een paar minuten helemaal stil. De weg naar Arnhem was het hele weekend afgesloten. Dit had onze tomtom toch moeten weten? We hebben toch niet voor niets de LIVE met IQ routes aangeschaft. Na een half uur file gaf de tomtom wel 2 minuten vertraging aan. Er moesten 4 rijbanen verder op 1 rijbaan. Dit ging vervolgens weer allemaal dezelfde kant op. Wij hebben wel een gedetailleerde wegenkaart van Duitsland, maar die lag natuurlijk thuis. (Die gaat nu meteen in de auto). Dus uit het hoofd maar een andere route genomen. In plaats van richting Arnhem, wat de tomtom zei, maar richting Dortmund gegaan. Hier stond geen file. De tomtom wilde ons bij iedere afslag meteen rechtsomkeert hebben, maar wij hebben eventjes onze eigen kop gevolgd. Bij Bottrop eraf gegaan. Hier kwamen we gelukkig op de A31 richting Emden en zaten we meteen op de goede weg. Dit alles heeft ons wel een uur vertraging opgeleverd. Thuis nog maar even de kaart erbij gepakt en gekeken hoe we nu precies zijn gereden. Het was niet eens echt om.

Om half 1 waren we weer thuis. Meteen de koffers uitgepakt en de was gesorteerd. Ook alle schone was moet weer gewassen want onze reistassen waren van binnen helemaal nat. Waarschijnlijk door de regen in Miami tijdens het inladen in het vliegtuig nat geworden. ‘s Middags een paar boodschapjes gedaan. Om 8 uur waren we zo moe en zijn we naar bed gegaan. Geslapen tot zondagmorgen half 11.

6 opmerkingen:

  1. Het is weer omgevlogen, jullie zijn weer thuis.. maar kunnen weer terug kijken op een mega vakantie.

    Sterkte met het verteren van de Jetlag.
    En enorm bedankt voor het leuke blog!!

    Tot een volgende vakantie!

    Rick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is snel voorbij, maar het zijn toch echt 20 dagen.

    Bedankt dat we mee mochten lezen.

    Connie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat vliegt de tijd toch voorbij.
    we vonden het leuk om mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat het al weer voorbij is. Het was leuk om mee te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is wel heel snel voorbij gegaan. Wat een professionele shoppers zijn jullie ;-)
    Welkom thuis en dank voor je leuke verslag, tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo lang naar uitgekeken, heerlijk genoten en dan....is het allemaal al weer voorbij. Jullie hadden een heerlijke reis en wij genoten dagelijks een heel klein beetje mee. Dank daarvoor!

    BeantwoordenVerwijderen