zondag 14 augustus 2011

Dag 19 vrijdag 12 augustus 2011

We stonden om 9 uur klaar. Alles paste in de koffers. Aankopen een beetje verdeeld, voor het geval dat de douane interesse zou tonen.

Na natuurlijk eerst weer verkeerd te zijn gereden met dank aan onze tomtom, de garage waar we de auto moesten inleveren gevonden. Bonnetje kwam keurig op 0 uit. Volgens onze boekingsbevestiging zouden we nog $ 12,49 ter plaatse moeten betalen, maar ook de overeenkomst staat op nul. Dus volgens mij hebben we dit weer verdiend. Totaal 1631 mijl gereden. Auto is prima bevallen. De mid size SUV van vorig jaar was groot genoeg voor ons 3en maar met z’n 4en is de minivan een prima optie. In de minivan zitten 2 stoelen achterin i.p.v. een achterbank. Dit zit natuurlijk ook veel lekkerder. Kun je de leuningen per persoon instellen. De achterste rij stoelen hadden we neergeklapt vanwege de bagage.

Met de car rental bus naar de vertrekhal. We waren wat aan de vroege kant en konden nog niet meteen inchecken. Eerst maar even wat rondgekeken in de winkeltjes. Om 12 uur in de rij voor de check-in. We waren vrij snel aan de beurt. 3 reistassen van 19 kilo en 1 grote koffer van 22 kilo. Dus qua gewicht hadden we nog ruimte genoeg gehad, maar onze creditcard vond het wel welletjes zo. En wat zijn er weer veel mensen die teveel aan gewicht hebben. Koffers moeten open en alles weer overpakken of in de handbagage. Wij hadden ons weegschaaltje van de Aldi mee, dus wij wisten precies hoeveel onze koffers wogen.

Nog even een broodje eten bij de Subway en daarna door de douane. Ook hier geen problemen. Bij Gate E10 een plaatsje zoeken en wachten op de boarding. Inmiddels was het gaan regenen en onweren. Dat konden we natuurlijk verwachten, zo eind van de middag. Nu maar hopen dat we geen vertraging hebben. De boarding werd iets later dan gepland begonnen, maar om 4 uur zaten we dan toch in het vliegtuig. We waren inmiddels een half uur vertraagd. Bij de startbaan stonden we ook nog een tijdje stil. Vanwege het onweer moesten er nog veel vertraagde vliegtuigen landen en opstijgen. Uiteindelijk zijn wij om 5 uur opgestegen. Een uur later dan gepland. De vlucht verliep voorspoedig. Een klein beetje turbulentie onderweg. Wind in de rug, waardoor we volgens oorspronkelijke planning om 7 uur in Düsseldorf zijn geland. De vlucht heeft dus maar 8 uur geduurd in plaats van de geplande 9 uur. Onderweg hünchen oder pasta gegeten. Eten is prima bij Air Berlin. Nog 2 en een half uur de ogen dicht gehad. De entertainment schermpjes hebben we helemaal niet gemist. We hadden 2 I-pads bij ons. Om half 6 kregen we nog een ontbijtje voorgeschoteld. Het warme broodje en de yoghurt ging er wel in, maar de worst, kaas, augurk en tomaatje spraken ons niet zo aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten