vrijdag 28 juli 2017

Dag 8: 27 juli 2017 Gatlinburg

Om 6 uur staan Dani en ik op om een rondje te gaan hardlopen. 35 minuten later staan we buiten. Het is inmiddels al 23 graden. We lopen 4 km. Dat is al heel wat hier met die heuvels. 





Als we terug zijn gaan we meteen douchen en door naar het ontbijt. Dit is niet veel bijzonders. We roosteren een broodje en nemen wat te drinken. Dan houden we het ontbijt voor gezien. Inmiddels doet de WiFi op de kamer het wel en ik werk het blog van gisteren snel bij.

We lopen naar de overkant om het ontbijt af te maken bij Starbucks. Dat smaakt tenminste prima. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Na dit 2e ontbijt halen we op de kamer iets te drinken voor onderweg en stappen we in de auto naar Pigeon Forge. Hier moet een leuke rodelbaan zijn. Onderweg staan we in de file en komen de hulpdiensten voorbij. Even verderop staat een uitgebrande auto. 



Bij Alpine Coasters is het al aardig druk. We kopen een kaartje voor $ 13. Normaal is het $ 15, maar we hebben een coupon voor $ 2. Dit is ook echt Amerikaans. Overal hebben ze coupons voor. We doen de 1e ride alle drie. Het duurt 5 minuten voordat je karretje boven is. Daarna moet je zelf je hendels bedienen. Vooruit betekent vol gas. Dat is 27 mph. Ongeveer 43 km per uur. Als je dat te snel vind of als je te dicht op je voorganger komt dan kun je zelf afremmen. Ik ben toch blij als ik een paar minuten later weer beneden ben. Ik kan niet zo goed tegen dit soort attracties. Hinny en Dani willen nog wel een 2e ride doen. Dit kost $ 8 per persoon. Hinny heeft de pech dat er net een slome dame voor hem zit waardoor hij steeds moet afremmen.




Terug in Gatlinburg lopen we naar de Skylift. We kopen hier een unlimited ticket. Dan kunnen we vanavond in het donker nog een keer. Een single ride kost $ 15 en een unlimited ticket $ 17. Zoals ik gisteren al zei, je kunt je geld hier wel kwijt. Helaas kunnen we boven niet uitstappen. De lift is vorig jaar verwoest door een bosbrand. De stoeltjeslift is wel weer klaar, maar op de top is het nog niet veilig genoeg om uit te kunnen stappen. Je gaat dus meteen weer naar beneden. Het ritje duurt ongeveer 15 minuten.










Hinny wil nog een rondje met de Trolley. We zoeken een halte op. Al snel komt de Trolley eraan en stappen we in. Het blijkt gratis te zijn. Kijk, daar houden wij Nederlanders van. Bij ons hotel stappen we weer uit.

Het is weer erg warm en gaan nog een uurtje lekker het zwembad in. Als we net weer terug zijn op de kamer begint het ineens heel hard te regenen en te onweren. Net op tijd binnen dus. Als het weer droog is lopen we naar Texas Roadhouse om te gaan eten. Op advies van de ober nemen we een zoete aardappel met marsh mallows en caramel. 


Dit is wel heel erg lekker. We hebben het recept gevraagd en gaan dat zeker thuis ook proberen te maken. We eten weer veel te veel. Dus er moet nog een rondje gewandeld worden. Dani wil niet meer mee, die gaat naar de kamer. Om half 10 halen we Dani toch weer op. We gaan nog een keer met de Skylift omhoog. Nu in het donker.







Er is hier 's avonds genoeg te zien en te beleven. Een leuke plaats om een dagje te verblijven.

Morgen gaan we verder naar Nashville.







1 opmerking:

  1. Wat een Leuke dingen hebben jullie gedaan vandaag, en petje af dat jullie met die temperaturen nog even 4 km zijn gaan hardlopen!

    BeantwoordenVerwijderen