zondag 23 juli 2017

Dag 3: 22 juli 2017 St. Augustine en Jekyll Island

Gisteravond na het eten hebben Hinny en ik nog een strandwandeling gemaakt. Er waren zelfs nog een paar dolfijnen te zien. Helaas niet snel genoeg een foto kunnen maken.





Vanmorgen zaten we om 7 uur aan het ontbijt. We moeten nog een beetje wennen aan het tijdsverschil. Maar voor vandaag is dat niet erg, we willen vroeg op pad.
Na het ontbijt checken we uit en rijden eerst naar een Publix voor wat drinken voor onderweg.

We stellen de TomTom in op St. Augustine, maar we negeren de instructies en rijden de A1A naar het noorden. We willen niet over de snelweg, maar langs de kust. Dit duurt wat langer, maar dan zie je ook veel meer. Asfalt zullen we nog genoeg gaan zien deze vakantie.

In St. Augustine parkeren we de auto bij het fort. We vullen de parkeermeter met 4 dollar en lopen naar het informatiecentrum voor een plattegrond.


We struinen wat door de winkeltjes en lopen langs het oudste houten schooltje van Amerika.



Het is erg warm en we blijven hier niet te lang.We lopen weer naar het fort. De entree is 10 dollar per persoon. Dat doen we niet en lopen een klein stukje langs de buitenkant.



We stellen de TomTom in op Jekyll Island. Ook nu volgen we nog steeds de A1A naar het noorden. Op een gegeven moment gaat het bijna fout en zouden we met een ferry over moeten. Dat doen we maar niet en keren om en nemen de snelweg. Bij het informatiecentrum van Jekyll Island halen we een plattegrond en we betalen 6 dollar parkeergeld om het eiland op te mogen. We rijden een rondje over het eiland en stoppen bij het strand en bij het Georgia Sea Turtle Center. Hier betalen we 8 dollar per persoon entree en lopen een rondje door het hospitaal waar gewonde schildpadden verzorgd worden.








Inmiddels is het al bijna 5 uur en we moeten nog 1,5 uur rijden naar Savannah. We stoppen onderweg om te eten bij Applebees. Het is weer erg lekker.



Rond half 8 zijn we bij ons hotel. Het Comfort Inn & Suites (kamer 308). We hebben hier een suite geboekt. Omdat we hier 2 nachten blijven. Dan hebben we iets meer ruimte en een comfortabele bank om op te zitten. De kamer ziet er prima uit.

Morgen gaan we naar het centrum van Savannah.

Voor de auto liefhebbers:


We hebben een Dodge Journey Crossroad.
Gelukkig is benzine hier niet zo duur. Vanmiddag 48 liter getankt voor 30 dollar.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten