donderdag 27 juli 2017

Dag 7: 26 juli 2017 Cherokee en Smoky Mountains

Het ontbijt is niet veel bijzonders in dit motel, dus we zijn vrij snel klaar om te vertrekken. Eerst even weer tanken. Toch wel lekker, 12 gallon voor $ 26. Zo is autorijden nog leuk. We stellen de navigatie in op het Welcome Center in Cherokee. Onderweg, net na Maggie, stoppen we bij een uitkijktoren. We betalen $ 0,50 per persoon en klimmen de toren in. Hier maken we de eerste mooie foto's van de Smoky Mountains.



We rijden door naar Cherokee. Bij het Welcome Center vragen we wat er zoal in de omgeving te doen is. We krijgen nog een leuke tip voor een waterval. We rijden eerst nog even een stukje terug en gaan wat souvenir winkeltjes binnen. Altijd leuk om even doorheen te lopen.



Als eerste gaan we een indianendorp bezoeken. Het Oconaluftee Indian Village. We kopen tickets bij de kassa en wachten 5 minuten tot de volgende rondleiding. Een jonge indiaan neemt ons mee langs verschillende plaatsen waar de indianen riemen maken, pottenbakken, houtsnijwerken, kano's maken, mandvlechten en wapens maken. Erg leuk om te zien. Als we halverwege de tour zijn is er eerst een dans show. Een vijftal verschillende dansen komt voorbij. Vooral de geluiden die ze erbij maken zijn erg apart.











Als de tour voorbij is mogen we zelf nog verder door het dorpje lopen. We bekijken nog diverse huisje. Een sweatroom, het counsel house en een storage room. 

Het is inmiddels half 2 en het wordt tijd om wat te gaan eten. We eten een burger bij Dairy Queen. We passen ons al aardig aan. Als we weggaan vullen we onze bekers nog een keer met cola en nemen ze mee de auto in, net als iedereen hier dat doet.

We rijden verder de bergen in en komen bij Mingo Falls. We moeten 0,4 mijl lopen om bij de waterval te komen. Dit lijkt niet ver, maar het is een trap (161 treden) bij de berg omhoog en dan nog een stuk over boomstronken en rotsen. Maar het is de moeite waard. Het is een mooie smalle waterval. We maken ook hier weer foto's en gaan dan weer naar beneden. Dat gaat een stuk sneller dan naar boven.







De navigatie wordt nu ingesteld op ons hotel in Gatlinburg. We gaan nu de bergen door. We stoppen bij een watermolen. De Mugler Mill. Ook hier moet je eerst een stukje door het bos lopen om er te komen. Het ziet er erg leuk uit.





We stoppen nog 2x onderweg om foto's te maken van het uitzicht. Het is helder weer, dus we kunnen heel ver kijken. Het is net of je boven de boomtoppen staat. Echt heel erg mooi.






Als we Gatlinburg inrijden is het best wel druk. We missen eerst de ingang van het hotel. Het Reagan Resorts Inn. Staat een beetje slecht aangegeven. We checken in en brengen alle bagage naar de kamer (nummer 213). We hebben het warm en nemen meteen een duik in het zwembad. Gaan nog even lekker in het zonnetje liggen. We moeten natuurlijk wel een beetje bruin terug komen.

Eten doen we bij TGI Friday. De spareribs en de kip smaken ook hier weer prima. 

Na het eten lopen we de hoofdstraat van Gatlinburg door. Het is inmiddels wel heel erg druk hier. Je kunt je geld hier wel kwijt in de souvenier winkeltjes en in attracties. Dani en Hinny gaan nog in Earthquake. Voor $ 9 p.p. valt het wel een beetje tegen. Het is niet echt spectaculair.

Tegen 9 uur houden we het voor gezien en gaan we terug naar het hotel. Ik schrijf alvast de tekst voor het blog, maar uploaden lukt niet. De wifi valt steeds weg of is heel traag.

3 opmerkingen: