dinsdag 25 juli 2017

Dag 5: 24 juli 2017 Charleston

Na het ontbijt zitten we om half 9 in de auto richting Charleston. Het is ruim 2 uur rijden. Onderweg begint het te regenen en te onweren. Dat lijkt dus niet zo best. Volgens de berichten zal het rond 1 uur beter weer worden. Vlak voor Charleston stoppen we nog even bij een Dunkin Donut voor wat lekkers. We parkeren de auto bij het Aquarium in een parkeergarage en lopen naar het visitors center van Fort Sumter. Gelukkig is het inmiddels droog. Hier kopen we een ticket voor de ferry van 12.00 uur. De boottocht duurt een half uur. Vervolgens blijf je een uur op Fort Sumter en dan weer een half uur terug met de ferry.















Op de terugweg spotten we in de verte nog een aantal dolfijnen. 




We lopen van de ferry naar het Aiken-Rhett House en onderweg komen we nog leuke objecten en huizen tegen.












Het Aiken-Rhett House is nog helemaal in oude staat. Je krijgt een koptelefoon en een recorder mee en loopt zelf de tour door het huis. Dit duurt ongeveer 45 minuten.


De keuken.



Het gele pand is het woonhuis. De witte gebouwen met de groene luiken zijn de slavenverblijven.


De rijtuigen.


Een soort schommel op de veranda.




Na ons bezoek aan het Aiken-Rhett House lopen we naar het visitor center. 
Deze is gevestigd in een voormalig spoorwegremise.


We nemen de gratis shuttle bus naar de City Market. 



We eten bij de Husk bar. Echt weer Amerikaans. We lopen na het eten weer helemaal terug naar de parkeergarage bij het Aquarium. Onderweg zien we nog een fire station. 



Op de terugweg hebben we weer zeer heftige onweersbuien en hele harde regen. Best wel eng om zo te rijden. En dan is het om 9 uur donker, waardoor het nog enger wordt. 

Morgen gaan we de kust verlaten en gaan we naar Asheville. Een rit van ruim 500 kilometer.

4 opmerkingen: