zaterdag 30 juli 2011

Dag 5 Vrijdag 29 juli 2011

Vanmorgen moesten we ons appartement op Shorewalk Vacation villa’s in Bradenton weer verlaten. Rond half 11 zijn we vertrokken richting Kissimmee. Toen wij hier aankwamen meteen maar het sleutelkantoor van onze villa opgezocht. De tomtom maakte er nog even een zoekplaatje van. Maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Helaas konden we nog niet inchecken. Dat kon pas om 4 uur. Naast het kantoor zijn wat winkels, waaronder ook een nike factory store. Hier nog wat sportkleding voor Hinny en Dani gekocht.

Om 4 uur weer naar het kantoor. Het was er al erg druk, dus maar in de rij. Toen ik eindelijk aan de beurt was bleek dat de airco van de villa in Lindfields stuk was en dat ze dat niet op tijd voor ons konden repareren. Daarom hadden ze ons een upgrade gedaan naar een villa op het Mission Park in Clermont. Ik zei dat ik daar niet zo blij mee was, want we hadden speciaal de villa in Lindfield gekozen omdat de ligging gunstig is ten opzichte van de parken. Die upgrade kon ons niet zoveel schelen. De meneer achter de balie heeft nog gebeld, maar ze hadden echt geen andere villa beschikbaar omdat wij maar 10 dagen blijven in plaats van 14 dagen anders had hij ons nog met iemand anders kunnen ruilen. Volgens hem is de villa in Clermont veel nieuwer en groter. We zijn maar overstag gegaan, want wat moet je anders. We moeten toch onderdak hebben. Deze villa ligt 10 minuten verder van alles af, dus hier moeten we in de planning rekening mee houden. We hebben nu een 4 slaapkamervilla (aan 3 slaapkamers hadden we genoeg) met 2 living rooms en een groot zwembad. Helaas kun je zo bij je buren in het zwembad kijken. De villa’s staan wel erg dicht op elkaar. Gelukkig hebben onze achterburen een hek om hun tuin heen. Mission Park is wel een gated comunity en dat is Lindfields weer niet. De Publix en Walmart zitten dichtbij.

Na aankomst bij de villa zijn Hinny en Dani meteen het zwembad in gedoken. Oma en ik hebben de koffers uitgepakt. We kregen van de eigenaar van de villa nog een mandje met bier en wijn. Helaas is dat niet aan ons besteed, want beide wordt bij ons niet gedronken. Misschien kunnen we de buren er blij mee maken.

Toen een restaurant zoeken. Onze tomtom gaf aan dat er op ongeveer 1 kilometer een Olive Garden zou moeten zijn, maar midden op de snelweg gaf hij “bestemming bereikt”. Dat ging dus niet lukken. Een stukje verder zagen we de Chili’s. Vorig jaar hebben we daar heerlijk gegeten, dus zijn we daar maar naar binnen gegaan. Hier hebben we met Oma nog weer wat beleefd. Sinds een jaar of 6 zit Oma op engelse les. Helaas doen ze daar niet veel aan de uitspraak. Als Oma een glas water  besteld begrijpen ze niet wat ze bedoeld. Dus vandaag probeerde Oma het meer op de amerikaanse manier uit te spreken. De serveerster dacht dat Oma wodka bestelde in plaats van water. Er werden meteen 2 glazen wodka met ijs neergezet. Oma begon gretig te drinken, maar vond de smaak toch wel erg raar. Ik moest maar even proeven. En jaar hoor, het was wodka in plaats van water. De serveerster erbij gehaald en die kwam niet meer bij. Ze vond het al zo vreemd dat Oma wodka bestelde, ze vond haar daar helemaal niet het type voor. Al snel werd er een groot glas water gebracht.  Haar collega kwam ook even kijken wie er dan wel wodka had besteld.  Toen ze het eten kwam opnemen, werd alles nog een keer extra doorgesproken. Ook kregen we een gratis schaal met nachos. Die stond nog maar net op tafel toen het eten werd gebracht. Dus die kon in een box mee naar huis.

Na het eten nog even bij de Walmart een paar boodschapjes gehaald. Nu in de villa het blog schrijven. Helaas hebben we hier geen internet, dus moeten we iedere dag de laptop maar even meenemen ergens naartoe waar wel internet is. Dus het kan zijn dat het niet iedere dag lukt om het blog te plaatsen.

Nog een paar foto’s van de gekochte schoenen en van de villa:

CIMG3761CIMG3786CIMG3767CIMG3769CIMG3772CIMG3773CIMG3774CIMG3775CIMG3776CIMG3777CIMG3778CIMG3779CIMG3780CIMG3781CIMG3782CIMG3783CIMG3784CIMG3785

8 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal van Oma, wel stoer dat ze het toch probeert ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de villa ziet er mooi uit.
    die wodka wat een verhaal laat oma maar niet te veel water bestellen zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De villa ziet er prima uit, maar wel dicht op de buren idd. Blitse schoenen zeg!Die zal je niet snel kwijtraken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Om de water bestelling kunnen jullie nog heel lang lachen, Gave gympen, en ik zie een mega zwembad en een heerlijke villa.

    Heel veel plezier nog !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahahaha, en nog flink drinken ook....Jammer van jullie villa maar deze is ook mooi en lekker ruim. Die 10 minuten...och jullie hebben vakantie.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De villa oogt lekker ruim. Ik hoop dat jullie hier toch je draai kunnen vinden ondanks dat dit niet de villa is die jullie oorspronkelijk geboekt hebben.
    Ik verslikte me zowat in de koffie toen ik het verhaal las over die wodka. Té geestig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij gaan ook graag eten bij Chili's. Lachen dat het dan happy hour is en oma direct 2 glazen wodka krijgt, ik kan me voorstellen dat jullie niet bijkwamen van het lachen.
    Leuke schoenen hebben jullie gekocht.
    Veel plezier weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hahaha, geweldig die Wodka !!! Oma vond het te lekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen