dinsdag 26 juli 2011

Dag 1 maandag 25 juli 2011

Vanmorgen om 6 uur naar het vliegveld van Düsseldorf gereden. De auto op P1 (etage U) geparkeerd en in de rij bij AirBerlin. Natuurlijk weer in de verkeerde rij, want de vlucht naar Miami had een aparte incheck balie. Dus weer opnieuw in de rij. De mevrouw achter de balie had geen haast en ik had beide achternamen gebruikt bij de boeking. Dit was niet goed. Alleen de meisjesnaam moet je opgeven. Uiteindelijk is alles gelukt en konden we meteen door naar de gate. Een half uur later konden we al beginnen met instappen. 30 minuten later dan gepland gingen we de lucht in. Na 9,5 uur zijn we geland in Miami. De vlucht ging voorspoedig. Geen turbulentie of slecht weer gehad onderweg. Het eten was verrassend lekker. De keuze was hünchen oder pasta. Beiden vielen goed in de smaak. Volgens Dani was dit het lekkerste eten dat hij ooit in een vliegtuig heeft gehad. Ook de “brood” maaltijd bestaande uit een koude vega hamburger en kartoffelsalade was goed te doen. Regelmatig werden we voorzien van drinken. Al met al een hele plezierige vlucht.

Na aankomst in Miami met een busje naar de car rental. Bij Dollar meteen doorgelopen naar de garage. Hier moesten ze nog wel even het membership koppelen aan de boeking. De rij met minivan’s was erg kort. Keuze uit 2. Een grijze Dodge Caravan of een witte Chreysler Town & Country. Het is de Chreysler geworden. Meteen de Sunpass sticker op het raam geplakt en de tomtom aangezet. Buiten de garage eerst richting het noorden gereden en na een paar minuten was de tomtom wakker en bracht ons zonder problemen naar het Dorchester hotel in Miami Beach.

Op het vliegveld in Düsseldorf bij de check-in kennis gemaakt met een duits gezin uit Duisburg. Zij reizen met een gehandicapt meisje. Toevallig vliegen zij op dezelfde dag weer terug als ons en ze logeren ook de eerste nacht in het Dorchester hotel. Zij huurden ook een auto bij Dollar en hebben geen tomtom en zijn daarom maar achter ons aangereden naar het hotel. Iemand had ze verteld dat ze het zonder tomtom gemakkelijk konden vinden, maar hij was blij dat hij achter ons aan had gereden. Hij had het anders nooit gevonden. 

Ook het Florida Forum is goed vertegenwoordigd. In Düsseldorf hebben we kennis gemaakt met de heer Poelman uit Bovensmilde. Toen wij aankwamen in het Dorchester hotel hadden we al post. Er lag een ansichtkaart van 2THEUSA. Harm, Christa, Iris en Thijs hebben hier van zondag op maandag gelogeerd. Bedankt voor de leuke kaart. Misschien komen we jullie in Orlando nog wel tegen.

In het hotel meteen de korte broek aan. Het was inmiddels al 5 uur en we zijn nog even naar Lincoln road gelopen. Hier hadden we een missie: de IPAD2 kopen. En we zijn geslaagd. Het is een witte geworden met 32 GB. Om 7 uur weer richting het hotel, want Dani is erg moe en wil naar bed.

Het Dorchester heeft wel gratis WIFI, maar wij hebben natuurlijk weer net een kamer waar de ontvangst slecht is.

2 opmerkingen:

  1. Hoi!!

    Dus eindelijk weer in Florida!
    Hoop dat jullie een mooie vakantie zullen hebben en ik ga zeker jullie blog volgen!
    En hoe bevalt de Ipad??? helemaal blij mee??

    Groetjes Elisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het grote genieten kan beginnen, veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen