zondag 24 april 2016

Dag 2: Hop On... Hop Off...

Vanmorgen op 3 uur waren we al wakker. Toch af en toe nog even de oogjes dicht, maar om 6 uur was het toch echt wel tijd om op te staan.
Om 7 uur zaten we al te ontbijten bij een deli naast het hotel. 
Na het warme weer van gisteren hadden we ons in de korte broek gehesen, maar na het ontbijt toch eerst maar terug naar de kamer voor wat warmere kleding en zelfs een jas. Het regende en het was koud.
Naar Times Square om een buskaart te kopen voor de Hop On - Hop Off bus. Er rijden verschillende, maar het principe en de routes zijn bijna hetzelfde.
We kiezen voor de rode bussen. 2 dagen voor $ 54 p.p. Ook Hinny en ik krijgen de kinder prijs. Er zit ook een kaartje bij voor een gratis boottocht en bezoek aan een museum.
We nemen de eerste bus Downtown. Omdat het regent krijgen we een poncho. We gaan bovenin de open bus zitten. Beneden zie je niks, dus dan maar nat.
We stappen uit bij het 911 memorial. Het is inmiddels bijna droog.
Na een korte stop bij de Starbucks lopen we naar het memorial. Bij het visitors Center kopen we nog wat leuke souvenirs. Het memorial bestaat uit 2 elementen met water. Op de randen staan alle namen van de slachtoffers. Heel indrukwekkend. Ook het nieuwe World Trade Center is heel mooi om te zien. We overwegen nog even om hier naar boven te gaan, maar omdat het slecht weer is doen we dat toch niet. We lopen weer richting de bushalte en nemen hier de bustour naar Brooklyn.
Bij deze Tour heb je een mooi uitzicht op de sky line en kun je zelfs het Vrijheidsbeeld in de verte al zien. Inmiddels is het weer warm geworden.
Na deze Tour lopen we in noordelijke richting op zoek naar een restaurant om te lunchen. We komen terecht bij een Checkers. We nemen alledrie een patatje met kaas en bacon. Erg lekker!
We stappen bij Canal street weer in de bus en stappen uit waar we vanmorgen zijn begonnen: Times Square.
Na een uurtje rusten op de hotelkamer en de accu van de foto camera weer is opgeladen gaan we eten bij een klein restaurantje een paar straten verderop.
Inmiddels is het donker geworden en gaan we met de Night Tour van de Hop On - Hop Off bus.
Het is erg druk op de weg en we zijn zeker 2 uur onderweg. Ook komt er een koude wind opzetten en zitten we te verkleumen in de bus. Het is een erg leuke Tour en onze gids verteld op een leuke manier.
Als we eindelijk uitstappen is het erg druk op Times Square. We banen ons een weg door de menigte naar ons hotel. Het is een lange dag geweest. Hinny en Dani liggen al gauw op 1 oor en ik schrijf nog even snel het blog. Ik probeer morgen even wat foto's te plaatsen. Af en toe valt de WiFi uit.

3 opmerkingen:

  1. Zo jullie hebben de eerste dag al veel gedaan.
    Ziet er allemaal bekend uit:)
    Mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lekker dat jullie vakantie begonnen is, ben benieuwd naar jullie dagen NY want kan niet wachten tot het augustus is :). ENJOY!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto's weer en allemaal zo herkenbaar :)

    BeantwoordenVerwijderen