zaterdag 23 april 2016

Dag 1: alles verloopt vlot...

     

Vanmorgen om half 6 ging de wekker en om kwart over 6 zaten we in de auto naar het vliegveld. Daar een mooi plaatsje voor de auto uitgezocht. Die heeft ook 2 weken vakantie.
Bij de incheckbalie konden we achter de rij aansluiten. Ondanks de lange rij ging het toch wel vlot.
We kunnen met een gerust hart gaan shoppen, want de dame achter de balie zei dat we nog 25 kg over hebben voor de terugreis. We zullen zien of we dat voor elkaar krijgen.
Aangezien we vroeg in de auto zaten zoeken we eerst iets om te ontbijten. Dat doen we bij Pani 4.
Roerei met brood. Goede bodem voor een lange vlucht.
Om iets over negenen beginnen we met boarden. Wij stappen als een van de eersten in en zoeken ons plaatsje op rij 23 op. Helaas geen raamplaats deze keer. We zitten in het midden naast elkaar.
Als het eten komt kiezen we alledrie voor de kipfilet. Deze is verrassend lekker. Ook zit er een heerlijk toetje bij. Later krijgen we nog een broodje, maar die is aan ons niet besteed. Echt Duits brood, bah!
Na bijna 7,5 uur vliegen komen we aan in New York. Enige turbulentie onderweg, maar dat viel gelukkig mee. We hebben het wel eens erger gehad.
De douane laat ons ook snel door. Omdat we al eerder in Amerika (met Esta) zijn geweest kunnen we bij een zuil de paspoorten scannen. Helaas krijgen Dani en ik een kruis op het formulier waardoor we alsnog bij een douanier langs moeten. Zowel Dani als ik moeten weer opnieuw vingerafdrukken en een foto maken. Waarschijnlijk komt dat omdat wij, sinds de laatste keer in Florida, een nieuw paspoort hebben. Hinny heeft nog hetzelfde paspoort en die hoefde dat allemaal niet opnieuw te doen.
Na de vlotte paspoortcontrole naar de bagageband. Ook hier komen onze 2 koffers vrij vlot op de band. Nog even een sanitaire stop en dan door naar de taxi standplaats. Hier ook weer een rij, maar deze is ook heel vlot weer weggewerkt. 
Wij treffen een aardige taxichauffeur die ons onderweg ook nog van enige toeristische informatie voorziet. Hij neemt af en toe een sluiproute omdat het erg druk is op de weg. Eenmaal in Manhatten moeten we ook weer omrijden omdat er straten zijn afgezet. President Obama is in de stad...
Gelukkig betalen we een vaste prijs voor de taxi ( $58 + tip).
Na bijna 2 uur komen we eindelijk aan bij ons hotel. Het St. James in 45th street.
We vragen om een rustige kamer aan de achterkant. De voorkant staat in de steigers. Jammer, want nu kan ik geen mooie foto maken van de voorgevel. Helaas hebben ze geen kamers vrij aan de achterkant. We kunnen een kamer krijgen aan de voorkant op de hoogste (12e) verdieping. Echter is deze nog niet schoon en moeten we een half uurtje wachten voordat we erin kunnen. Geen probleem, dan wachten we gewoon even. Het is tenslotte vakantie...
Als we de koffers naar de kamer hebben gebracht gaan we op zoek naar een restaurant om te eten. Na wat rondgelopen te hebben komen we uit bij T.G.I. Friday. Hinny en Dani gaan voor de spareribs en ik ga voor de gegrilde kip. 
Inmiddels is het hier 18.00 uur (in Nederland inmiddels 24.00 uur) en gaat het lampje uit.
Morgenochtend maar eens kijken met welke Hop On - Hop Off bus we gaan. Er zijn nl. 3 verschillende.

3 opmerkingen:

  1. Lekker dat jullie er zijn! Heerlijke stad met genoeg te doen en te zien. Wij hebben afgelopen zomer in hetzelfde restaurant gegeten! Veel plezier in NYC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo een lekkere relaxte reis zo te lezen.
    En nu maar genieten in NY,er is genoeg te doen daar..
    Have fun

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker dat jullie er zijn, vanaf nu dan flink in de geniet stand :)

    BeantwoordenVerwijderen