woensdag 4 mei 2016

Dag 12: Dani jarig. Sweet sixteen.

Vandaag is Dani jarig. Hij is 16 jaar geworden. Heel apart om in de vakantie jarig te zijn.

Als we de gordijnen open doen dan schijnt het zonnetje boven de watervallen. Het ziet er meteen heel anders uit dan gisteren in de regen.

We ontbijten bij Applebee's. Een breakfast special voor 5,95 Canadese dollar. 2 scrambler eggs, 2 reepjes bacon en gebakken aardappeltjes. We hebben er precies genoeg aan.

Dani wil graag naar het waterpark. We stellen de TomTom in op Lundy's Lane. Parkeren de auto en gaan naar binnen. We gluren eerst door het glas voordat we een ticket van 30 dollar per persoon aanschaffen. Het is een klein zwembad met 2 glijbanen. Het lijkt ons het geld niet waard en we stappen weer in de auto. Er is nog een waterpark. We parkeren de auto weer bij ons hotel en lopen er naar toe. Blijkt het park op dinsdag en woensdag gesloten te zijn. Pas vanaf juni is het park 7 dagen per week open. Plannen maar weer veranderen dus.

We gaan naar het Imax theater voor de film Niagara. We zitten met z'n drietjes alleen in de zaal. Een privé voorstelling dus. Het is een leuke film, maar we hadden er meer van verwacht.

We lopen weer naar het hotel en pakken de auto om naar Canadia One outlets te gaan. Deze zitten ook op Lundy's Lane. Vergeleken met de Amerikaanse outlets zijn hier niet zoveel leuke zaken en aanbiedingen. Dani slaagt nog wel voor een paar nieuwe schoenen bij Nike.

Als we weer terug zijn bij het hotel lopen Hinny en ik nog een rondje om foto's te maken van de waterval. Het zicht is nu beter dan gisteren.

Eten doen we bij Vinny's. Een Italian American Eatery. Er loopt 1 serveerster in onze hoek en het duurt allemaal erg lang. Ik krijg als eerste een salade. Volgens mij zat dat niet bij mijn gerecht, maar het zal wel goed zijn. Als het eten komt krijg ik pasta terwijl ik een burger heb besteld. Het gaat weer terug en 5 minuten later krijg ik dezelfde kip, maar dan op een broodje en friet erbij. Die salade hoorde natuurlijk bij de pasta. Hinny heeft een broodje steak en Dani een pizza. Het is allemaal te eten, maar lekker is anders. De borden gaan bijna vol weer terug. Als de rekening komt blijkt Dani's pizza er voor 2 dollar meer op te staan. Het is maar 2 dollar, maar deze keer zeg ik er toch iets van. De serveerster kijkt het na en maakt dan een nieuwe rekening.

Betalen doe je hier met een pinapparaat bij je tafel. Je kunt dan zelf ingeven of je tip wilt geven. We geven normaal altijd 15% of meer tip omdat dat hier gebruikelijk is, maar vandaag doe ik de optie No Tip. Het eten was erg duur en de service was niet goed. Vinny's komt niet op ons lijstje van lekkere restaurants. 

Na het eten gaan we naar het hotel zwembad. Kan Dani toch nog zwemmen. Helaas geen glijbanen. Wel een bubbelbad. Hij vermaakt zich prima. Ik schrijf ondertussen dit blog.

We kregen gisteren nog een tip van iemand: als er op je hotelrekening TIF tax staat dan hoef je dat niet te accepteren. Dat blijkt een vrijwillige tax te zijn, alleen vertellen ze dat er niet bij. Als je erom vraagt halen ze het van je rekening af. We zullen het morgen zien als we hier uitchecken.

Het hotel is ons prima bevallen. 3 nachten voor 3 personen voor ongeveer € 217. Zonder ontbijt, maar wel een gratis upgrade naar de Fallsview kant.

Inmiddels hebben we 2 hotelboekingen omgezet. Ons laatste hotel in New York, het Holland Hotel bleek inmiddels € 50 goedkoper te zijn dan op onze boeking. Dus opnieuw een kamer geboekt en de oude geannuleerd. Toch snel verdiend.

Ook gaan we morgen naar een ander hotel dan dat we thuis geboekt hebben. We hadden eerst het Hampton Inn in Ithaca geboekt voor ongeveer € 152. Nu stond het Country Inn hotel ineens voor € 59 terwijl die normaal ook zeker honderd euro duurder is. Dus ook deze boeking opnieuw gedaan en de oude geannuleerd. Zo hebben we toch weer mooi wat zakgeld verdient. Het loont dus zeker om af en toe even te kijken of de prijzen last minute nog goedkoper zijn. Gelukkig hebben wij Dani die dat voor ons doet onderweg.


3 opmerkingen:

  1. Van harte Dani, mooi om op deze reis je verjaardag te mogen vieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hiep hiep hoeraaaaaa dani van harte gefeliciteerd en paps en mams ook natuurlijk!!
    Sweet sixteen en dan op zo'n mooi plekje zijn.
    Tja soms lopen de dagen anders dan gepland maar toch weer leuke dingen gedaan.
    Jammer van het eten dat het tege viel en dan net op dani zijn verjaardag.
    Maar goed dat jullie de avond ervoor zon lekker toetje hadden😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nogmaals gefeliciteerd met Dani, goede tip om regelmatig prijzen te checken van hotels want voor het prijsverschil kun je nog heel veel andere leuke dingen doen, weer een goede reis gewenst naar de volgende stop, enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen