donderdag 12 augustus 2010

Vliegen met British Airways via Londen Heathrow

Wij hadden via Budgetair tickets voor € 600,00 p.p. (in het hoogseizoen) maar dan moesten we wel via Londen Heathrow. Een rechtstreekse vlucht kwam algauw op € 900,00 p.p. dus reken maar uit hoeveel dit scheelde. Met dat bedrag konden we onze overnachtingen in Florida mooi betalen. Dan maar iets langer onderweg. We vlogen met British Airways. We konden online inchecken en op schiphol meteen de bagage afgeven. Deze werd meteen doorgelabeld naar Miami. De 2 tassen gingen samen op de  band en er werd niet gekeken hoeveel ze per stuk wogen. De vlucht naar Londen Heathrow vertrok mooi op tijd en op Heathrow hadden we 2 uur voor de overstap. Dit is meer dan voldoende. Wel moet je op Heathrow weer opnieuw door de security. Alle tassen werden weer gescant, vloeistoffen mogen weer niet mee. Alles wat je na deze check koopt mag je wel weer mee nemen in het vliegtuig. Het instappen in het vliegtuig naar Miami ging ook vlot. Geen vragen over het inpakken van je koffer. Of je dit wel zelf hebt gedaan en of je geen pakjes van iemand mee hebt gekregen. Niets van dit alles. De vlucht naar Miami verliep ook vlot. Het personeel van British Airways is erg aardig en doet er alles aan om je vlucht aangenaam te maken.
Ook de terugvlucht ging prima. Op Heathrow moesten we even wachten op de rolstoel en mochten we plaatsnemen in de 1e klas. De stewardess vertelde ons dat de 1e klas op de heenweg helemaal vol zat en op de terugweg zaten er maar 8 personen. Als de 1e klas helemaal vol zit dan is de vlucht al betaald. Een ticket 1e klas kost € 10.000,00 p.p. Dan krijg je wel een 12 gangen diner en heb je ook telefoon aan boord. Dit kost echter ook nog weer € 10,00 voor 3 minuten bellen. De stoelen kunnen helemaal tot bedden omgebouwd worden en er zitten scheidingswandjes tussen de stoelen. Lijkt me wel leuk om een keer mee te maken. Toch nog maar eens een staatslot kopen.
Al met al is het ons prima bevallen om met British Airways via Londen Heathrow te vliegen.  Als we voor volgend jaar weer tickets voor dit bedrag kunnen krijgen zullen we dit zo weer doen.

1 opmerking:

  1. Voor 600,- euro in het hoogseizoen is gewoon heel goed. En als de reis dan ook nog goed gaat.. dan heb je een hoop geld bespaart. Dat hebben wij nu met Martinair gehad !!

    BeantwoordenVerwijderen